Program

Bullret Jazzklubb

 Här kan du läsa om Bullrets fantastiska vårprogram för 2017!

 Konserterna hålls i vanlig ordning på Malmö Live med insläpp kl 19:00, konsertstart kl 20:00 och sedan jazz-efterhäng i baren.

 För förköp av biljetter, klicka på länken nedan:

 www.malmolive.se

 

 Varmt välkomna!

 

 

 

HANNAH TOLF BAND  27/2 – 2017

Hannah-Tolf---Pressbild-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scen: Kuben – Insläpp kl 19.00 konsertstart kl 20.00 – Entré 50 kr

Hannah Tolf gör gåshudsframbringande improvisations-pop. Hon jobbar i den magiska gränsvärlden där innovation och fantasi möter harmonik, text och röst. Musiken är skör, kraftfull, meditativ och snabbt skiftande. Live ger de publiken tid för begrundan och lämnar sällan åhöraren oberörd.

2014 släppte gruppen sitt debutalbum The Park på Havtorn Records producerad av Filip Leyman (Anna von Hauswollf, det stora monstret, Xenia Kriisin) Mastrad av Hans Olsson Brooks (SGS).

 

Hannah Tolf – röst

Jonathan Albrektson – piano

Donovan von Martens – kontrabas

Anna Lund – trummor

 

www.hannahtolf.com

 

 

 

DUOKVÄLL 20/3 – 2017

Scen: Kuben – Insläpp kl 19.00 konsertstart kl 20.00 – Entré 50 kr

 

MUSSLAN

Musslan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musslan är ett samarbete mellan sångerskan Charlotta Frostenson Brolund (Two Trees) och gitarristen Daniel Ögren (Musette, Nils Berg mfl). Tillsammans skapar de musik som söker sig mot inre universum, mot eftertanke, lyssnande, vila och mystik. Ljudvärldarna som formas är vegetativt mediterande där sånger och melodier häver sig som dyningar ur ett stilla ljudhav. Inspirationen hämtar de ur musik från olika delar av världen, från människors berättelser och från tidigare musikaliskt utforskande på tu man hand. Jazzen finns med dem båda som ett grundfundament i musikskapandet. Den visar sig i formen av improvisation, nyfikenhet, en vilja till utveckling och nyskapande.

 

Charlotta Frostenson Brolund  – sång

Daniel Ögren – gitarr

 

 

FREDRIK LJUNGKVIST//MATTIAS HJORT DUO

Hjorth-Ljungkvist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ända sedan uppväxtåren i Lidköping har Fredrik Ljungkvist och Mattias Hjorth spelat tillsammans i olika konstellationer såväl under som efter sin utbildningstid. Den senaste, och mest långlivade, är deras Duo som existerat sedan slutet av 90-talet och deras konserter har mött såväl publikens som musikkritikers uppskattning genom åren.

Musiken med rötter i såväl jazz- och improvisationsmusiken som i folkmusik och europeisk konstmusik är specialskriven och arrangerad för duon och består huvudsakligen av originalkompositioner.

Det lilla ensembleformatet tillåter musikerna att ”ta plats” som två enskilda röster i ett musikaliskt samtal där förhållandet ackompanjatör – solist stundtals är utsuddat. I duons musik lämnas stora ytor för improvisation byggd på spontanitet, lyhördhet och interaktion där själva kompositionen fungerar som en slags ram eller en idé att bygga improvisationerna på. Ytor som behövs för att ge näring åt duons musikaliska uttryck och spelglädje.

 

Fredrik Ljungkvist – klarinett, saxofon

Mattias Hjorth – kontrabas

 

 

 

LINA NYBERG BAND  12/4 – 2017

LinaNyberg_A4_300dpi_sRGB_©Miki.Anagrius_C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scen: Kuben – Insläpp kl 19.00 konsertstart kl 20.00 – Entré 50 kr

Sångerskan och kompositören Lina Nyberg har sedan 20 år profilerat sig som en av de mest framstående och nyskapande jazzmusikerna i Norden. Hon har framträtt i ett stort antal länder och jobbat med några av de främsta musikerna i världen. I mars 2016 kom hennes senaste album Grammisnominerade ”Aerials” (Hoob records) där hon återknyter till jazzens standardrepertoar som ”Bye bye blackbird” och ”Fly me to the moon” men också presenterar nykomponerad musik för Malmö-stråkkvartetten Vindla.

2016 tilldelades också Lina Kungliga Musikaliska Akademins stora jazzpris. Karriären inleddes med samarbetet med Esbjörn Svensson och duoskivan Close (Prophone records) och sedan dess har Lina gjort ett stort antal album i eget namn med gräddan av svenska jazzstjärnor.

 

Om ”Aerials”:

Down Beat 5/5: ”The Swedish vocalists writing is stunning… and her singing is more personal than ever”

All About Jazz: “Masterful, imaginative and inspiring”,

GAFFA 6/6: “Ett album som är lika lättlyssnat som svårt och lika nödvändigt som syre.”

Dagens Nyheter 5/5: ” I låt efter låt närmast sveper hon med sig såväl rösten som lyssnaren, in i de äventyr som hon och bandet också förmår skapa en känsla av att de drabbar oss tillsammans.”

 

Lina Nyberg – sång

Cecilia Persson – piano

David Stackenäs – gitarr

Josef Kallerdahl – bas

Peter Danemo – trummor

 

www.linanyberg.se